UniSportHR Futsal: Studentice UNIZG, UNIST, UNIN i VEVU izborile UniSport Finalse

Studentice Zagreba i Splita najuspješnije su na poluzavršnom natjecanju u futsalu te se uz VEVU i UNIN spremaju za završnicu UniSport Finals.

Zagrebačka Martinovka bila je 25. travnja 2023. godine domaćin UniSportHR poluzavršnice u futsalu za studentice, kroz koju smo dobili četiri najuspješnije ekipe koje će nastupiti na UniSport Finals završnici. Na poluzavršnom natjecanju je sudjelovalo šest visokih učilišta, a odigrano je isto toliko utakmica u kojima smo mogli istinski uživati.

1.kolo

UNIN je u prve četiri minute dao do znanja u kojem će se smjeru kretati susret s UNIZD-om. Iako su se djevojke iz Zadra malo trgnule kako je utakmica odmicala, igračice Sjevera samo su nastavile ritam s početka te u konačnici pobijedile s visokih 2:10. Zanimljivo je spomenuti kako su se kod UNIN-a do 10 pogodaka izmijenile samo tri igračice - Kolar, Stanković i Vizinger.

Sigurno su u prvi susret ušle i studentice iz Vukovara i to protiv Hrvatskog katoličkog sveučilišta, ‘novog kolačića’ kada je riječ o futsalu kod studentica. Agresivnim pristupom uz puno pokušaja, u mrežu su spremile sedam pogodaka ne dozvoljavajući niti jedan s druge strane za bitnu pobjedu i korak bliže Finalsima.

2. kolo

Ekipa UNIZG-a, potpuni favorit kvalifikacija te UniSport Finalsa s obzirom na broj osvojenih zlatnih medalja u posljednjih 10 godina, na domaćem je terenu slavila 10:0 protiv već izmorenih studentica Zadra. Bio je to susret kojeg su Zagrepčanke kontrolirale od početa do kraja, uz odlične učinke Buge i Šole u iznimno timskoj igri koja krasi ovu ekipu. 


Tek četvrti susret dana ponudio nam je neizvjesnost kojoj smo se nadali. Pokušale su studentice VEVU-a iznenaditi UNIST, prvo pogotkom već u prvoj minuti, a zatim odličnom igrom i u nastavku, no smirenija igra Splićanki dozvoljava im da nametnu svoj ritam i tijek. U prvom dijelu okrenule su rezultat na 2:1, u nastavku održavale izjednačen tempo sve do rezultata 3:3 polovinom drugog dijela. Tada je VEVU pogotkom Jelić poveo po posljednji put, a onda ih je snaga izdala, a UNIST furiozno s četiri vezana pogotka okreće susret u svoju korist i završava s konačnih 7:4.

3. kolo 

Visokom pobjedom nad UNIN s 0:5, studentice UNIZG-a potvrdile su očekivani nastup u Poreču. Posljednja utakmica skupine A odlučivala je jedino o konačnom plasmanu ove dvije ekipe odnosno boljem ždrijebu na završnici, jer su obje ekipe pobjedom nad Zadrom već osigurale plasman za Finalse. 

Posljednja utakmica turnira bila je ona između HKS i UNIST, a s 0:9 uvjereno su slavile djevojke s juga pokazujući da su dobra i uigrana ekipa koja će definitivno biti opasna na UniSport Finalsima. Studenticama Hrvatskog katoličkog sveučilišta zahvaljujemo na premijernom nastupu u kvalifikacijama te vjerujemo da će već iduće godine biti spremnije napasti završnicu.

Zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima, na završnicu UniSport Finals plasirale su se studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Najboljom strijelkinjom poluzavršnice u futsalu pokazala se Tara Stipanović (VEVU) s pet zabijenih pogodaka te je svoju ekipu predvodila do završnice. 

REZULTATI I STATISTIKE

GALERIJA FOTOGRAFIJA
 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave