S UniSportHR Nogometom završene i posljednje kvalifikacije pred UniSport Finalse

UniSportHR kvalifikacije u nogometu održane su u Osijeku, Zagrebu i Splitu te odlučile o ekipama koje će 8. - 11. lipnja igrati nacionalnu završnicu UniSport Finals.

 27. travnja započeli smo s prvim od tri susreta, kada su na osječku Mačkamamu istrčali studenti Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. U zanimljivoj utakmici domaćini su slavili rezultatom 3:0, no studenti VEVU-a bili su puni opasniji nego što kaže rezultat. S dva promašena zicera i stativom, malo sreće nedostajalo im je da utakmica rezultatski ode u sasvim drugačijem smjeru. Možda im je koncetraciju poremetio autogol iz odbijanca na samom startu, a možda je prevaga bio Karlo Ljulj koji je mrežu zadrmao dva puta (i umalo treći put iz jedanesterca kada je i njemu presudila stativa). Saznati nećemo, ali je zato jedno sigurno - Osječani će vidjeti Finalsa.

Na nogometnom terenu Zagrebello u Zagrebu, 4. su svibnja snage odmjerili studenti TVZ-a i MEV-a u kvalifikacijskoj utakmici regije Sjever. Odličnom izvedbom te ponajviše zaslugama Šantora, Petravića, Šestaka i Perića, Tehničko veleučilište u Zagrebu slavilo je 6:1 te se tako pridružilo ‘autobusu’ za Poreč. Ekipa iz Zagreba od prve je minute pokazala kvalitet i bolju uigranost, a jedini tračak nade za dečke iz Čakovca pružio je pogodatk Ivana Gregurija.

Sutradan su, u trećoj i posljednjoj utakmici kvalifikacijske faze, na NK Omladinac Vranjic, posljednje mjesto na UniSport Finalsima popunili studenti Sveučilišta u Splitu i to u susretu regije Jug protiv Sveučilišta Sjever. Inače brončani medalisti prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Lodzu pokazali su bolju igru i zasluženo slavili s visokih 11:0. Od minute UNIST diktirao je svoj tempo utakmice te su samo do završetka vremena povisivali svoju prednost predvođeni trojcem Franolić-Ćubelić-Rončević.

Odigranim susretima kompletirali smo sve četiri momčadi polufinala završnice pa će se tako na UniSport Finalsima po prvi put zaigrati nogometaši Sveučilišta u Zagrebu (koji su svoj plasman osigurali prošlogodišnjim naslovom prvaka), Sveučilišta u Osijeku, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučillišta u Splitu. 

UniSportHR nogometom završene su i posljednje kvalifiakcije pred UniSport Finalse u rekordnih 12 sportova. Vidimo se u Poreču 8. -11. lipnja! 

REZULTATI


GALERIJA FOTOGRAFIJA 

 


  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave