UniSport Finals: Poznati prvaci drugog izdanja e-sporta na Finalsima

UniSport Finalsi po drugi su puta gledali finala e-sportaša te smo i ovoga puta igrali Rocket League, League of Legends, FIFA-u te CS:GO. Nakon nekoliko tjedana e-sport lige kroz ožujak i travanj, po dvije najbolje ekipe u svakoj video igri pokušale su doći do najsjanijih odličja. Konačan ishod - sva zlata otišla su u Zagreb, dva studentima Sveučilišta u Zagrebu, a dva gradskim kolegama sa Tehničkog veleučilitša u Zagrebu. 

Zagreb slavio u CS:GO-u

U velikom finalu CS:GO discipline UniSport HR natjecanja susreli su se studenti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Prva mapa donijela je napetu borbu do samog kraja, rezultat je bio 13-13, ali UNIOS je pokazao zašto su odabrali Inferno te uzeli zadnje tri runde za pobjedu 16-13. Mirage je otišao uvjerljivo na stranu ekipe iz Zagreba, svoj pick osigurali su pobjedom 16-7. Treća mapa još napetija od prve završava tek u produžecima pobjedom UNIZG-a rezultatom 19-15. Nakon dvije uzastopne pobjede, ekipa UNIZG ne staje te odnosi i pobjedu na posljednjoj mapi rezultatom 16-8. Ukupnim rezultatom 3-1, zlatna medalja otišla je oko vrata zagrebačkih studenata, drugoplasirana je ekipa iz Osijeka, a nešto ranije je treće mjesto osigralo Sveučilište Josipa Jurja Dobrile u Puli koje je svoje odličje izborilo online pobjedom 2-0 protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. 

Nakon neizvjesnih mečeva Zagreb zlatan u Rocket League-u

I u disciplini Rocket League-a slavili su studenti UNIZG-a, čime su obranili naslov prvaka svladavši Osijek s puno napora rezultatom 4:3. Prva igra otišla je na stranu UNIOS-a, čime su pokazali zašto su u finalu i koji im je cilj. UNIZG brzo uzima stvari u svoje ruke i veže bodove na dvije igre do rezultata 2:1. Četvrta i peta igra pripala je Osječanima te se činilo kako pri meč pointu imaju dobar zalet za osigurati zlatnu medalju. Očekivalo se da će šesta igra biti zadnja, ali moćna i uigrana ekipa UNIZG-a kreće u pohod na zlato. Ne samo da su izjednačili na 3:3 nego i uzeli odlučujuću igru na način gdje UNIOS nije imao šanse. Bitno je spomenuti i naše brončane studente Teničkog veleučilišta u Zagrebu, koje je upravo UNIOS prije par tjedna online putem izbacio iz trke na najsjajnije odličje. 

TVZ najbolji u LOL-u

League of Legends jedna je od najpopularnijih videoigara na svijetu, u kojoj turnire prate tisuće i tisuće ljudi. Ne čudi onda da je mjesto pronašao i na UniSport Finals završnici i to drugog dana natjecanja, kada su finale igrali studenti Sveučilišta u Zagrebu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Prva igra gradskog derbija otišla je na stranu TVZ-a uvjerljivom pobjedom, a već za drugu i 2:0 morali su se malo više potruditi što je nagovijestilo mogući otpor UNIZG-a. Tako je i bilo - u trećoj se bude i osvajaju bitne bodove, ali san o preokretu brzo se muči jer odlično iugrana ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koristi znanje naučeno na greškama u trećoj igri te pobjeđuje i odnosni zlato rezultatom 3:1. Brončanu su medalju ove igre prije par tjedana osvojili studenti Sveučilišta Sjever pobjedom nad UNIOS-om. 

I drugo zlato za TVZ

Posljednje gaming finale na repertoaru ovogodišnjih Finalsa bio je virtualni nogomet odnosno popularna FIFA, u kojoj su se za zlato borili studenti UNIOS-a i TVZ-a. Napeti susret završio je s rezultatom 3:1 u korist TVZ-a, koji su tako osigurali drugi naslov prvaka. Sve je započelo vodstvom Osječana - prvu su utakmicu pobijedili 2:1, u drugoj je TVZ uzvratio s 5:2, a neizvjesnost se nastavila kada je treća igra završila rezultatom 2:2 odvodeći nas u produžetke. Nakon napetih dodatnih minuta, utakmicu je bolje odigrala zagrebačka momčad koji s dva dodatna gola donose svom veleučilištu još jednu zlatnu medalju.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Veliko hvala našim prijateljima iz MSAN, UVI, Računala.hr i MSGW, koji su i ovoga puta našim esportašima osigurali gaming opremu, a s njom smo odigrali više nego uspješno natjecanje.


 

 

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave