UniSport Finals: Duplo stolnotenisko zlato Sveučilištu u Zagrebu

Sportska dvorana Intersport pored odbojke i badmintona ugostila je i stolno tenisače i tenisačice te smo u dvodevnom turniru 9. i 10. lipnja saznali nove nacionalne prvake. 

Ove je godine bilo prijavljeno čak rekordnih 10 ekipa muške konkurencije te smo tako gledali nadmetanja predstavnika Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Zagrebu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Sveučilišta u Dubrovniku. Studenti su pokazali mnoštvo atraktivnim potezima, nikad veću neizvjesnost mečeva te predstavu vrhunskih igrača od kojih se neki ističu i u prvim hrvatskim ligama. 

S druge pak strane, studentice su predstavljale samo pet visokih učilišta (UNIZD, UNIZG, UNIRI, VEVU, UNIOS) te je njihovo natjecanje igrano po principu svatko-sa-svakim. Stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu bile su prve favoritkinje turnira, što zbog prethodnih rezultata i visokog cilja obrane titule prvakinja, što zbog međunarodnog iskustva iz prošle godine kada su postigle odlične rezultate na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu. One nisu razočarale te su sa pobjedama u svim susretima zasluženo osvojile zlatnu medalju. Kao ovogodišnje iznenađenje možemo proglasiti studentice iz Rijeke koje nismo imali prilike gledati u prethodne dvije godine te su tako za protivnice bile enigma, a svoju su priliku iskoristile maksimalno, pokazale odlične igre i na kraju slavile s brončanom medaljom. 

Upravo su ekipe Sveučilišta u Zagrebu osvojile dvostruku titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka, odnosno zlatnu medalju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srebrom su se okitile studentice Sveučilišta u Osijeku i studenti Sveučilišta u Rijeci,  dok su treća mjesta podijeljenja između studentica Rijeke i predstavnika Veleučilišta u Karlovcu.

FOTOGALERIJA

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave