Taekwondo bronca najveći uspjeh ovogodišnje Univerzijade

Na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama u Kini nastupilo je četvero taekwondaša, po dvoje predstavnika u formama i borbama, a postigli su najveći uspjeh osvojivši brončanu medalju.

Točnije, osvojio ju je Josip Bilić Pavlinović, o kojem smo već pisali, a koji je odličnim nastupima do medalje stigao pobjedom nad Kazakhstancem Kablanom i predstavnikom Azerbajdžana Talehom, dok ga je u polufinalu zaustavio Iranac Salimi Arian, koji je osvojio srebreno odličje. Zlato je otišlo kineskom predstavniku Mengu, a druga bronca Koreancu Kyeonghaku.

“Sretan sam i zadovoljan, osjećaj je nevjerojatan. Odradio sam tri borbe od kojih su sve tri bile baš jako teške te sam uspio u njima ostvariti dvije pobjede. Treću sam izgubio od aktualnog brončanog Iranca sa Svjetskog taekwodno prvenstva u Bakuu. Moram priznati da bez vrhunske atmosfere među hrvatskim predstavnicima vjerojatno ne bih došao do medalje, a siguran sam da nastavljamo u istom tonu i u idućim natjecanjima. Uvjeti su bili fantastični i to je bilo za očekivati u Kini”, poručio je tada Josip.

U borbama je još nastupio i Ivan Glanović u kategoriji -68kg te stigao do četvrfinala iz kojeg je kao pobjednik izašao Korenac Lee, koji na kraju i osvaja zlatnu medalju.

Dvojac u formama pokazao odlične nastupe

Tena Smiljanić i Borna Pečko završili su svoj taekwondo poomsae nastup u Kini osvojivši individualno 6.120 bodova i 14. mjesto, odnosno 6.420, 12. mjesto, što je bilo nedovoljno za plasman u finale.

“Zadovoljna sam individualnim nastupom, ali moram priznati kako je konkurencija bila iznimno jaka te postoji žal što nisam uspjela pronaći svoje mjesto u finalu”, kaže Tena. Bitno je napomenuti kako se natjecanje odvijalo po posebnom sustavu, specifičnom samo za Univerzijadu, a to je kombinirani sustav između formi i freestyla - prvo su se izvodile forme, a tek u finalu freestyle.

“Zadovoljan sam pokazanim i drago mi je da sam imao priliku nastupiti na ovako velikom natjecanju. Sustav je definitvno utjecao na rezultat, budući da moja specijalnost nisu forme nego freestyle", kaže Borna.

Osim individualnih nastupa, dvojac je nastupio i u mješanim parovima gdje su skupili 5.960 bodova te usprkos visokim očekivanjima zauzeli su 9. mjesto i to u izuzetno teškoj skupini.

Tena i Borna poručuju kako je organizacija natjecanja na visokoj razini, sportsko selo fantastično, sve informacije dostupne, osoblje ljubazno, a Kina izuzetna.

Photo credit: @chengdu2021 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave