VEVU proslavio 18 godina postojanja

Svečanom ceremonijom u predivnom ambijentu Veleučilišta Lavoslav Ružička, 13. rujna obilježeno je 18 godina postojanja i djelovanja ove visokoškolske ustanove u Vukovaru. 

Osamnaesti rođendan i 108. svečana sjednica Vijeća Veleučilišta obilježeni su u slavljeničkom tonu, posljednji put na staroj adresi prije preseljenja u nove prostorije VEVU-a, dodjeljujući nagrade onima koji su pomoć i podrška od samih početaka, kao i onima koji su iznimno doprinijeli radu Veleučilišta na njegovom putu do punoljetstva. 


Tako su dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Željko Sudarić te prodekani doc. dr. sc. Sanja Gongeta, doc. dr. sc. Slobodan Stojanović i Ivan Belaj, mag. iur., v. pred. 

  • Nagrade za naročite uspjehe u radu uručili radnicima Mari Kružljak, Aniti Skender i Vladimiru Topiću
  • zlatnu maketu s bistrom Lavoslava Ružičke dobili su suradnici prof. dr. sc. Josip Vrbošić i prof. dr. sc. Dario Đerđa;
  • veliku zlatnu plaketu Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke dobili su osobe koje su na poseban način zastupali interese VEVU-a doprinosom u razvoju studija i visokog obrazovanja te unaprjeđenjem kvalitete, a to su doc. dr. sc. Mislav Balković, prof. struč. stud. te glavni tajnik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Nikola Vincetić, koji je imao jednu od ključnih uloga što je VEVU izabrano za domaćina Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025;
  • mala zlatna plaketa dodjeljena je Hrvatskom nacionalnom vijeću u Republici Srbiji s predstavnicom Jasnom Vojnić za doprinos u radu Veleučilišta te Vukovarsko-srijemskoj županiji na čelu s Županom Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem za kontinuiranu podršku koju kroz međusobne sporazume, pomoć i projekte.

Uz brojne uzvanike iz poslovnog, akademskog i javnog sektora, Veleučilište je dobilo zajedničku sinergiju i potporu za nastavak kontinuiranog razvoja i rasta te pokretanje pozitivnih društvenih promjena kroz akademsku izvrsnost, internacionalizaciju i mobilnost i u godinama koje slijede.

Hrvatski akademski sportski savez pridružuje se čestitkama i našem dragom partneru iz Vukovara čestita 18. rođendan! 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave