Osniva se Centar za sport Sveučilišta u Rijeci

Na 85. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj 22. rujna 2023., prihvaćena je Odluka o osnivanju Centra za sport Sveučilišta u Rijeci. Djelatnosti Centra uključuju unaprjeđivanje studentskog standarda i pružanje usluga sustavne potpore studentima i djelatnicima Sveučilišta, prvenstveno u području sporta, rekreacije i očuvanja zdravlja kao i organizacija i koordinacija provedbe sportsko-rekreativnih programa u skladu sa Zakonom o sportu. Vršiteljicom dužnosti predstojnice Centra imenuje se prof. dr. sc. Marta Žuvić.

Senat je donio Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom „Razlikovni prijediplomski program informatike usklađen s HKO-om“ Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija. Završetkom programa stječe se 30 ECTS bodova.

U nastavku Senata predstavljene su Temeljne odrednice Kluba ACADEMICUS, kluba umirovljenih profesora Sveučilišta u Rijeci, u skladu s načelima age-friendly sveučilišta. Misija Kluba je međugeneracijskom suradnjom, transferom znanja i iskustva omogućiti umirovljenim sveučilišnim profesorima kontinuirano djelovanje i pripadanje akademskoj zajednici. Vizija Kluba je biti vodeći glas umirovljenih profesora Sveučilišta u Rijeci koji doprinose dobrobiti svojih članova i ostvaruju trajan utjecaj na buduće generacije.

Izvor: uniri 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave