Počinjemo! Pred nama je UniSportHR Futsal sezona 2023/2024

Nadamo se da ste željni nadmetanja na UniSportHR terenima jer kalendar natjecanja Hrvatskog akademskog sportskog saveza službeno otvaramo 7. studenog UniSportHR Futsalom.

UniSportHR Futsal najbrojnije je i najatraktivnije natjecanje sveučilišnog sporta u Hrvatskoj te važno događanje u kalendaru Hrvatskog akadeskog sportskog saveza. Iz godine u godinu privlačimo sve više zaljubljenika u ovu brzu i uzbudljivu igru te će se tako u akademskoj sezoni 2023./2024 natjecati predstavnici čak 14 visokoškolskih ustanova.

Zabilježite u kalendar datume 7. i 8. studeni, kada će na teren istrčati studenti regije Istok i Sjever, prvo u Slavonskom Brodu, zatim u Čakovcu. Selimo se 13. studenog u Split odigrati regiju Jug, dok će se regija Centar igrati 20. studenog u Zagrebu.

Popis ekipa UniSportHR Futsal sezone 2023./2024.:

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište J.J. Storssmayer u Osijeku, Sveučilište u Zadru, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Veleučilište Edward Bernays, Veleučilište Ivanić-Grad, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište VERN te Velečilište kriminalistike i javne sigurnosti, Sveučilište u Dubrovniku.

 

Put do UniSport Futsal Lige i titule najboljih

Kao i u prethodnim godinama, UniSportHR Futsal sezona započinje kvalifikacijama u četiri dijela Hrvatske, kada na teren istrčavaju predstavnici visokoškolskih ustanova te regije. Kada smo dobili prvaka iz svake, slijedi nam elitno kolo kvalifikacija u kojem drugoplasirani po regijima imaju posljednju priliku za izboriti još jedno mjesto Futsal lige. Kako nam se UniSportHR Futsal Liga sastoji od osam momčadi, ne smijemo zaboraviti tri prvoplasirane ekipe s posljednje nacionalne završnice UniSport Finals - Veleučilište Bernays, Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište J.J. Strossmayer, koji su se plasirali direktno bez kvalifikacija. Osam veličanstvenih na koncu će igrati sedam prestižnih kola Lige u tri grada domaćina, a kao i do sada, očekujemo natjecanje visoke kvalitete uz veliku praćenost, budući da u Futsal ligi redovno nastupaju wsportaši najvišeg ranga hrvatske malonogometne lige, kao i hrvatski reprezentativci. 

Ne propusti akciju

Sudjelovanje vrhunskih igrača donosi dodatnu dinamiku, motiv za gledatelje, ali i priliku da mladi talenti pokažu svoj potencijal i konkuriraju najboljima u zemlji. Za sve studente i zaljubljenike u futsal, ovo je prilika da prate najbolje igrače i ekipe u akademskom okruženju, navijaju za svoje sveučilište ili veleučilište te se pridruže zajedništvu koje prati ovo natjecanje. Cijelu akciju moći ćeš pratiti na društvenim mrežama UniSportHR Facebooku, Instagramu i TikToku te na službenom YouTube kanalu UniSport TV.

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave