HASS i UniSportZG bili dio 28. Smotre Sveučilišta u Zagrebu

Proteklog se vikenda 9. - 11. studenog održala 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu na kojoj su sudjelovali i predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Održan uspješan panel za unaprjeđenje položaja studenta sportaša 

Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu organizirao je iznimno važan panel unutar Smotre Sveučilišta pod nazivom Okrugli stol - Izazovi u studiranju vrhunskih sportaša, okupivši vrhunske govornike koji su dubinski razgovarali o stvarnim problemima s kojima se suočavaju studenti sportaši. Događaj je bio platforma za razmjenu ideja i rješenja koja bi značajno poboljšala njihov status i iskustvo. 

Među uglednim govornicima bili su dr. sc. Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, gospodin Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, prof. dr. sc. Mario Baić, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gordan Kožulj, hrvatski proslavljeni plivač, Damir Martin, jedan od najuspješnijih hrvatskih veslača, te Sadea Bećirović, studentica i vrhunska karatistica koja nedavno osvojila brončano odličje na Svjetskom karate prvenstvu, a ujedno je i nacionalna akadmeska prvakinja u svojoj kategoriji.


Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Haris Pavletić, istaknuo je nekoliko ključnih tema, uključujući ulogu vrhunskih sportaša u sustavu UniSporta, koristi koje UniSport pruža studentima sportašima, sveučilištu i gradu, te naslijeđe koje ostaje nakon velikih sportskih događanja poput EUG Zagreb-Rijeka 2016. Sadea je s druge strane podijelila što znači biti vrhunski sportaš i odličan student i s kojim se izazovima susreće, a cijeli razgovor predstavlja korak prema unapređenju uvjeta studenata sportaša, potičući dijalog i zajednički rad prema stvaranju pozitivnog okruženja za mlade sportaše unutar sveučilišnog sustava.

I dopredsjednica HASS-a Sanja Ćurković dio Smotre

Dopredsjednica Hrvatskog akademskog sportskog saveza Sanja Ćurković, dan prije bila je dio okruglog stola "Tamna strana medalje: obilježja, posljedice i prevencije nasilja u sportu mladih u Hrvatskoj". Panelisti su ukratko predstavili aktivnosti koje poduzimaju po pitanju prevencije nasilja u sportu, a nakon toga bila je otvorena diskusija. Kao jedna od pet krovnih sportskih organizacija u Hrvatskoj, naša je pozicija uvijek protiv nasilja i to je najvažnija poruka koju šaljemo ovom aktivnošću.

Jeste posjetili UniSportZG štand na Smotri?

Najuspješnije i najaktivnije sveučilište po sportskim rezultatima u Europi je Sveučilište u Zagrebu, a svoje aktivnosti, uspjehe te povezani kolektiv predstavili su na Smotri. Ukoliko se niste imali prilike na licu mjesta upoznati sa UNIZG akterima, pogledajte ovaj kratak video s naše Instagram stranice 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave