HASS i FISU potpisali ugovor o suradnji na projektu Healthy Campus

Međunarodna sveučilišna sportska federacija (FISU) predvođena predsjednikom Leonzom Ederom te glavnim tajnikom Ericom Saintrondom te Hrvatski akademski sportski savez zajedno s predsjednikom Harisom Pavletićem potpisali su Healthy Campus ugovor u suradnji. 

Cilj ugovora je promicanje zdravog načina života među svim članicama Hrvatskog akademskog sportskog saveza kroz stvaranja globalne zajednice koja podržava zdrav stil života na kampusima, promicanje vrijednosti tjelesne aktivnosti i sporta, zdravlja, ekološke održivosti te jačanja odnosa između FISU-a, HASS-a te visokoškolskih institucija. 

FISU se ujedno obvezuje i promicati i komunicirati aktivnosti Hrvatskog akademskog sportskog saveza na temu Healthy campusa te razviti program obuke, dok će HASS promicati i komunicirati program Healthy Campus u hrvatskom visokom obrazovanju, ali i vladajućim institucijama, surađivati u organizaciji trening sesija te izvještavati o svim aktivnostima koji se odvijaju u domeni ovog programa.

Što je Healthy Campus?

Projekt Healthy Campus predložen je i razvijen od strane Međunarodne sveučilišne sportske federacije te za cij ima poboljšati sve aspekte zdravlja studenata i zajednice okupljene oko sveučilišta i kampusa. 

Izgrađen je na prilagođenoj digitalnoj plaformi uz pomoć tridesetak svjetskih stručnjaka te sveučilištima omogućuje praćenje i poboljšanje zdravlja i dobrobiti studenata i osoblja, kroz razmjenu znanja, iskustva i najboljih praksi.

Dio smo svakodnevnice u kojoj se mladi ljudi ne kreću dovoljno te stilom života ugrožavaju svoje zdravlje. Kako bi sveučilišta trebala biti poticajno okruženje, ovim pokretom studente motiviramo na zdrav i održiv način života, prije svega lakom dostupnošću i mogućnosti tjelovježbe, aktivnost te informacija o dobrobitima fizičkog i mentalnog zdravlja i zdrave prehrane. Želja nam je da uz program Healthy Campus sve visokoškolske institucije implementiraju konkretne zdravstvene i sportske resurse te da fizička aktivnost i zdraviji izbori postanu dio svakodnevnog života na kampusu.

POGLEDAJ PROMO VIDEO

*Program FISU Healthy Campus u skladu je s cijevima Održivog razvoja 2030. donesenih od strane Ujedinjenih naroda, smjernica Kazanskog akcijskog plana (UNESCO), Globalnog akcijskog plana o tjelesnoj aktivnosti 2018 - 2030 (WHO), kao i FISU Globlane strategije 2027.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave