Premijerno izdanje EUSA Europskih sveučilišnih zimskih prvenstava

Godinu 2023. pamtiti ćemo kao najuspješniju kada govorimo o međunarodnim uspjesima hrvatskih studenata, no i godinu u kojoj će naši sportaši imati priliku sudjelovati na prvim ikada EUSA Winter - Europskim sveučilišnim prvenstvima u zimskim sportovima. Dva sporta biti će ponuđena na inauguralnom izdanju događaja - alpsko skijanje i snowboarding te odbojka na snijegu, kao demonstrativni sport u opuštenijoj atmosferi.

Prvo EUSA zimsko natjecanje očekuje nas od 18. do 21. prosinca u Val di Zoldu, na vrhunskim skijaškim stazama planine Civetta te SD Fusine u kojoj će se održati i Generalni tehnički sastanak. Studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru uz predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza, ispisat će povijest na prvom natjecanju ovakvog tipa i udariti temelje za sve buduće generacije.

Natjecanje je organizirano od strane Talijanskog sveučilišnog sportskog centra (CUSI) te Centra za sveučilišni sport u Veneciji, a akciju iz Val di Zolda pratiti možete na našem službenom Facebooku, Instagramu i TikToku. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave