Od bazena na Poljudu do Svilaje: Bogat početak sportske sezone za studente Sveučilišta u Splitu

Nakon UniSport Open-a, kojim je tradicionalno započela sportska sezona za studente Sveučilisšta u Splitu, UniSport ST proveo je prva ekipna i individualna natjecanja u novoj sezoni. Na nikad bogatijem popisu upisala su se sveučilišna prvenstva u vaterpolu, rukometu i stolnom tenisu, ali i Studentske sportske subote, kao i državna natjecanja u futsalu, vaterpolu i plivanju.

Svima je dobro poznata činjenica da se Dalmatinci dobro snalaze u vodenim sportovima, a to je potvrdilo i prvo ovosezonsko sveučilišno prvenstvo, ono u vaterpolu. Bazeni Poljud odisali su sportskim duhom, spremnošću i snagom vaterpolista s FESB-a, Medicine, Kineziološkog i Pomorskog fakulteta, znalo se da se sprema kvalitetan boj za najsjajnije odličje. Nakon uzbudljivih polufinala, napeta završnica osigurala je da se i najboljima sledi krv u žilama gledajući akcije s obje strane. Ekipe na postolju bile su iste kao i prošle godine. Momčad FESB-a nije uspjela obranio prošlogodišnju titulu, na njihovo mjesto stigao je PFST, a na trećoj poziciji našli su se studenti MEFST-a.

Nisu u Splitskom sveučilišnom sportskom savezu imali nego dan odmora i već je na red došlo prvo individualno natjecanje u novoj sezoni. Nikad veća stolnoteniska konkurencija zasigurno je dodatno zakomplicirala natjecanje, a do spektakularnog finala došli su samo najbolji i, zasigurno, najprecizniji. Vidno motivirani, zlato su oko vrata stavili Karla Jonjić i Kacper Czapski, srebrni su bili Nina Lenkić i Karlo Gašić, dok su broncu zasluženo ponijeli Lucija Mudrinić i Borna Vulić.

Uz prvenstva, studenti su Sveučilišta u Splitu imali priliku uživati u „neslužbenim“ natjecanjima u sklopu Studentskih sportskih subota. Dva je vikenda za redom dvorana na Kampusu odjekivala smijehom, veseljem i natjecateljskim duhom studenata, koji su odlučili zaigrati igre svojega djetinjstva. Naš se na popisu graničar, odbojka, bruškula i trešeta, FC’24 te Fun games. U suradnji s Izbornikom Denom, prvi je put organiziran i UniSport Pub Kviz. Sreća koja je doživjela kulminaciju ove dvije subote zasigurno će se pamtiti, vjerujemo do sljedećih Subota.

Najbolji splitski studenti plivači i vaterpolisti nastupili su na UniSport H2O natjecanju, državnoj završnici u plivanju i vaterpolu, koje se već sedmu godinu za redom održalo u Vukovaru. Sigurno je da će u pamćenju ostati trenutci primanja pehara državnih vaterpolo prvaka, intenzivna borba do naslova i povratak iz rezultatskog zaostatka, te osvojena plivačka odličja u svim disciplinama. Ferdinand Bušelić primjer je vaterpolista koji je jutro nakon spremno stao na startni blok i zaplivao te osvojio brončano odličje, a kako je bilo, kazao nam je iz prve ruke: „Želim se zahvaliti UniSportu i svima koji su bili prisutni danas, podršci, navijačima i mojim suigračima što smo ovo proveli uspješno do kraja. Mislim da je uz sport, ovo super prigoda za druženje, upoznavanje novih ljudi i širenje poznanstava. Natjecanje je bilo na visokom nivou, momci iz Dubrovnika su mahom iz Juga, mi smo Mornarevci, tako da se dobro poznajemo i igrali smo već jedni protiv drugih u domaćim i regionalnim ligama. Oni su svi krasni igrači i želim im sve najbolje u karijerama te ujedno poslati svaku pohvalu organizaciji. Drago mi je da smo sudjelovali, bilo je odlično i nadam se da se dogodine vidimo opet.“

Posljednje natjecanje u ovoj kalendarskoj godini bilo je ono u rukometu, a za kulminaciju sveučilišnog sporta bila je rezervirana dvorana u Športskom centru Poljud. Uz odustajanje jedne ekipe u završnici za studentice, mjesta na postolju bilo je samo za dvije ekipe Kineziološkog fakulteta, dok su se u konkurenciji studenata na postolje popele iste ekipe kao i prošle godine. Momčad FESB-a još je jednom u nizu uzela trofej najboljih splitskih rukometaša.

„Drago mi je da smo kao i svake godine pružili spektakl za publiku na tribinama protiv ekipe Kineziološkog fakulteta, već tradicionalno. Opet smo imali, u neku ruku, malo sreće, dok je kvaliteta bila slična. Dobar je osjećaj, skoro sam svake godine bio tu kada smo osvojili, tako da se pomalo i navikavamo. Želim sreću svima dogodine i, naravno, vidimo se“, spremno je stao pred mikrofon student iz redova FESB-a. 

Prije blagdanskog odmora, studentice i studenti uživali su u planinarenju na Svilaju u sklopu „UniSport destination experience“ programa, koji, kako sami naziv kaže, svim studentuma daje priliku da upoznaju ljepote svojega kraja, s naglaskom na redovitu tjelesnu aktivnost u prirodi. Suncem okupani dan izletnicima je dao priliku da uživaju u beskrajnom plavetnilu i zelenilu koje ih je okruživalo, a iskusni je vodič studente podučavao znanjima i vještinama. Pauza od penjanja na 1508 metara visok vrh Bat značila je kviz znanja, a najbolji su mogli biti samo oni koji su najpažljivije slušali.

Na samom početku nove godine, studente očekuje sveučilišno prvenstvo u odbojci i e-sport igrama te nastavak UniSport HR Futsal lige. Sve studente dobre volje i natjecateljskog duha pozivamo da se prijave na svoje omiljeno natjecanje ili podrže kolege na putu do sjajnih odličja. Za sve informacije pratite UniSport Split na Instagramu (@unisportsplit) i ostalim društvenim mrežama.

Ivan Gudelj. UniSportST.




 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave