UniSportHR Odbojka: Studentice četiri najveća sveučilišta putuju na UniSport Finals

Odbojka na akademskoj razini iz godine u godinu pokazuje zavidnu popularnost pa su tako ove godine nastupale ekipe jedanaest visokih učilišta. 

Studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Zadru i Hrvatskog katoličkog sveučilišta igrale su 15. i 16. siječnja u SD Sutinska vrela, a studentice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Sjever, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Veleučilišta Edward Bernays i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru 17. i 18. siječnja u osječkom Gradskom vrtu.

Neizvjesno u Zagrebu

Nešto kraća rotacija i neka nova lica nisu poremetila planove Sveučilišta u Zagrebu, budući da su bez većih poteškoća slavile u sve četiri utakmice i tako potvrdile status favorita na domaćem terenu. Brončane s posljednje dvije europske smotre protivnicama nisu dozvolile niti jedan osvojen set, tako da se prava borba ustvari vodila za popunu tog drugog mjesta koji vodi na UniSport Finals. Studentice Splita i Pule istaknule su se kao favoritkinje dobrim igrama, a u međusobnom susretu slavile su studentice Sveučilišta u Splitu i tako nakon pauze ponovno osigurale nastup na nacionalnoj završnici. 

“Prvi zadak smo ispunile i izborile Finals-e. Iako nismo bile u punom sastavu, sa borbenošću i dobrom atmosferom sve je dobro završilo po nas te jedva čekamo završnicu”, poručila je ispred UNIZG Manuela Pavlaković.

Studentice Osijeka i Rijeke pridružiti će se kolegama u Poreču

S druge strane, zbog većeg broja ekipa u Osijeku se igralo kroz dvije skupine, nakon čega je drugi dan bio rezerviran za razigravanje koje donosi Finalse. Skupinu A uspješno je svladala domaća ekipa Sveučilišta J. J. Strossmayer dvijema pobjedama, dok su jednu ostvarile djevojke Veleučilišta Edward Bernays. U skupini B uvjerljive su bile djevojke Sveučilišta u Rijeci, a pozitivno iznenađenje ekipa Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. UNIOS i MEV te UNIRI i BERN stoga su bili polufinalni parovi iz kojeg je slijedio finalni susret UNIOS - UNIRI. 

“Očekivale smo da kvalifikacije za Finalse neće biti lagane i da ćemo morati uložiti puno truda. Zajedničkim snagama pokazale smo da smo dobra ekipa i da zasluženo idemo u Poreč. Tamo ćemo dati svoj maksimum i pokazati što znamo, a naravno da ciljamo na odličej”, poručuje iz osječkih redova Leonarda Stojković.

 

Najveće natjecanje Hrvatskog akademskog sportskog saveza rezervirano je za 30. svibnja - 2. lipnja u Poreču te smo saznali prve putnice. Podsjetimo, prošle su godine na UniSport Finals zlato osvojili studentice Sveučilišta u Zagrebu, srebro je otišlo put Osijeka, a brončane su bile studentice Sveučilišta u Rijeci.

Rezultate i statistike pronađite na aplikaciji UniSport Digital. 

SKINI APLIKACIJU

GALERIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave