UniSportHR Futsal Liga: Spremni za početak!

Sve je spremno za uzbuđenje i atraktivne poteze koji nas sigurno očekuju na terenima diljem Hrvatske u najprestižnijem natjecanju nacionalnog akademskog sportskog sustava - UniSport HR Futsal ligu. 

Format Natjecanja

UniSport HR Futsal liga okuplja osam najboljih momčadi visokih učilišta koje su svoj nastup morali zaraditi plasmanom ili nizom kvalifikacijskih utakmica. Tri su mjesta rezervirana za osvajače odličja na posljednjoj nacionalnoj završnici UniSport Finals, dok se za preostalih pet mjesta bori kroz kvalifikacije. 

Nakon kvalifikacija u regiji Istok, Zapad, Centar i Jug te posljednjom rundom zvanom ‘elitno kolo kvalifikacija’, ponosno predstavljamo momčadi koje će sudjelovati u UniSportHR Futsal Ligi u akademskoj godini 2023./2024.:

  • Sveučilište u Zagrebu (direktan plasman)
  • Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku (direktan plasman)
  • Veleučilište Edward Bernays (direktan plasman)
  • Sveučilište Sjever (regija Sjever)
  • Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru (regija Istok)
  • Sveučilište u Splitu (regija Jug)
  • Tehničko veleučilište u Zagrebu (regija Centar)
  • Sveučilište u Zadru (elitno kolo kvalifikacija)

Pred nama je sedam zanimljivih kola iz kojih će se iznjedriti četiri najbolje ekipe, dostojne nastupa na nacionalnoj završnici UniSport Finals. Završni cilj - titula nacionalnog akademskog prvaka Hrvatske.

Raspored i Lokacije

Sukladno ustaljenom ritmu, Futsal ligu igramo na tri lokacije. Prva tri kola održat ćemo od 29. do 31. siječnja u Zagrebu, zatim se posljednja dva dana veljače selimo u Osijek, da bi ligu zaključili posljednjim dvama kolima 25. i 26. ožujka u Makarskoj.

Kako naša liga iz godine u godinu privlači pažnju ljubitelja futsala diljem države, i ove ćemo je godine prenositi uživo putem našeg YouTube kanala UniSport TV. Naravno, sjajne poteze i behind the scenes detalje očekujte i na našim društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok, a statistike na aplikaciji UniSport Digital.

Mi jedva čekamo vidjeti tko će ponijeti titulu najboljih u ovoj sezoni, a vi? 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave