Pregled e-sport natjecanja - neočekivani preokreti i završetak grupne faze

Tik pred uskršnje praznike zahuktala se grupna faza e-sport lige, a uzbuđenje i neizvjesnost očekuju nas i za vikend 6. i 7. travnja. Dok se momčadi bore za prolaz u playoff te na koncu nacionalnu završnicu UniSport Finals, svaki meč i bod su ključni. Evo pregleda posljednjih zbivanja.

League of Legends 

Grupna faza League of Legends discipline je u punom zamahu, a nedavni mečevi pokazali su da nema nedodirljivih favorita. UNIZG je imao dva uvjerljiva trijumfa s 2:0 protiv UNIPU i UNIST-a, dok je UNIOS s 2:0 slavio protiv UNIRI-ja. Pravi šok dogodio se kada je UNIN uspio preokrenuti rezultat protiv TVZ-a, nanijevši im prvi poraz ove godine.

Counter strike 2

Counter Strike 2 pružio nam je zanimljive mečeve i jedino što možemo reći je da nema jednog favorita već je otvorena borba za titulu. UNIDU je doživio poraze od UNIZG-a i UNIN-a, dok je UNIZG uspio nadmašiti UNIN s 2:0, oduzevši im prvo mjesto na tablici. UNIOS je također ostvario značajnu pobjedu protiv TVZ-a i tek nam preostaje vidjeti tko će izbiti na sami vrh. 

FC24

Ako smo u prethodne dvije videoigre rekli da nema favorita, u virtualnom nogometu grupnom fazom dominira UNIOS. Grupna faza FC24 natjecanja završila je bez većih iznenađenja, s UNIOS-om na vrhu tablice. U polufinalu će se suočiti s UNIZG-om, dok će UNIST i TVZ odmjeriti snage u drugom polufinalnom ogledu.

Rocket League

Neizvjesnost i napetost vladaju RL-om uz nevjerojatne mečeve. Trenutna situacija - TVZ, UNIOS i UNIZG već su osigurali mjesto u polufinalu, dok će UNIRI i UNIPU se boriti za posljednje mjesto u daljnjoj fazi natjecanja.


 

Što nas tek očekuje?

Pred nama su posljednja kola grupne faze u Rocket Leagueu i Counter Strikeu 2. Najvažniji meč vikenda bit će između TVZ-a i UNIOS-a u Rocket Leagueu, koji će odlučiti tko će zauzeti prvo mjesto u grupi, dok će pobjednik između TVZ-a i UNIN-a u Counter Strikeu voditi u daljnu fazu natjecanja. U LOL-u su sve ekipe osim UNIZG-a u borbi za mjesto u playoffu i jedva čekamo vidjeti nastavak. Sve mečeve pratite na našem Twitch kanalu UniSportHR i uživajte u vrhunskoj e-sport akciji!

TWITCH
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave