UniSportHR Rukomet: Završene kvalifikacije za studentice u Zagrebu

Kvalifikacijske rukometne utakmice studentica završene su 8. i 9. travnja u Sutinskim vrelima. Studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku odigrale su međusobne utakmice kroz dva dana te smo dobili dvije ekipe za nacionalnu završnicu UniSport Finals.

Ekipa UNIZG bez poraza zasjela je na vrh ljestvice i time ostvarila plasman na državno prvenstvo koje će se održati od 30. svibnja do 2. lipnja u Poreču. U prvome kolu UNIOS je porazio MEV 10:17. a najefikasnija u redovima Osječanka bila je Dora Pajić s 5 pogodaka dok se u ekipi Čakovca istaknula Lucija Jandrašić koja je zabila sjajnih 9 od sveukupnih 10 golova svoje ekipe što ju čini i najboljim strijelcem ovog ogleda. 

U drugoj utakmici pobjedu su odnijele cure iz UNIZG s uvjerljivom igrom nad UNIN-om rezultatom 30:13. Lara Perić vodila je svoju ekipu do pobjede sa 5 golova, a jedan gol više zabila je Tia Vrček za Sveučilište Sjever. Utakmica 2. Kola između Sveučilišta u Osijeku i

Sveučilišta Sjever bila je najnapetija te je završila samo jednim golom prednosti za djevojke UNIN- a (19:18). Najviše golova postigle su Osječanka Lea Zupčić s 8 i Anđela Kristina Selak iz Sveučilišta Sjever sa 7 golova. Daleko najveću pobjedu turnira ostvarile su djevojke Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 8:38 protiv Veleučilišta u Čakovcu. Najbolja strijelkinja u zagrebačkim redovima još jednom je bila Lara Perić s velikih 8 golova dok je s druge strane najefikasnija bila Sara Šumečki s 3 gola. 

Treće kolo otvorila je utakmica UNIZG protiv UNIOS- a koja je još jednom završila u korist Sveučilišta u Zagrebu, rezultatom 23:14. Tom utakmicom djevojke su ostvarile stopostotan učinak na ovom turniru. Po treći put sjajna je bila Lara Perić koja ponovno postiže 8 golova dok je s druge strane najefikasnija po drugi put u svojoj ekipi bila Dora Pajić s 5 golova. Kraj kvalifikacija označila je utakmica Veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Sjever koja je završila rezultatom 30:16 za Sveučilište Sjever. Nevjerojatnih 12 golova postigla je odlična Mia Zagrajski iz UNIN-a dok je Sara Šumečki za MEV zabila 9 pogodaka.

Čestitamo svim curama i trenerima na dobroj igri i najbitnije fair playu te im želimo puno novih uspjeha, a ekipama Sveučilišta Zagreb i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku sreću na državnom prvenstvu u Poreču. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave