U okviru projekta ESOm održan webinar na temu dobrog upravljanja

U okviru projekta ESOM 11. veljače 2024. održan je webinar na temu dobrog upravljanja organizacijama. ESOM webinar pokrio je teme dobrog upravljanja i kreiranja politika u organizacijama sveučilišnog sporta. 

Seminar i sastanak partnera organizirala je Studentensport Nizozemska (Studentski sport Nizozemska), a predstavnici Hrvatske, Poljske, Nizozemske, Slovenije, Crne Gore i Mađarske razmijenili su svoja iskustva u navedenom području. 

Marjolijn van Oordt, gošća webinara i međunarodna stručnjakinja u području upravljanja ugledom, rizicima i kriznim situacijama, započela je webinar iznijevši zanimljiva teorijska saznanja o dobrom upravljanju, pregovaranju i procesu donošenju odluka. 

Kako teorija izgleda u praksi u sportskim organizacijama, prikazale su iz Aleksandra Snopek iz Poljske sveučilišne sportske asocijacije te Marija Panijan, suradnica za projekte u Hrvatskom akademskom sportskom savezu. Marija je govorila o primjerima dobrog upravljanja u HASS-u ukazujući na važnosti načela sudjelovanja i transparentnosti u radu Saveza. Predstavila je i politike jednakosti u HASS-u kao primjere poštivanja načela inkluzivnosti koje je također karakteristika dobrog upravljanja. Također, podijelila je iskustva HASS-a vezana uz etički kodeks i situacije koje iziskuju rad etičke komisije. Naposljetku, predstavila je načine sudjelovanja HASS-a u donošenju politika na internoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. 

Posljednje izlaganje na webinaru održali su Andrej Pišl i Sara Rožman iz EUSA-e koji su predstavili EUSA-inu politiku jednakosti i politiku incidenata te sigurnost i zaštitu kao aspekt dobrog upravljanja. 

Projekt ESOM (unaprjeđenje i upravljanje sportskim organizacijama) sufinanciran je od strane Europske unije. Glavni je cilj projekta jačanje upravljanja i organizacije događanja u sveučilišnom sportu kroz kombinirano učenje, razmjenu iskustava i stjecanje novih informacija i vještina o ključnim temama sportskog menadžmenta, financiranja, komunikacije i drugih važnih aspekata. 

Iduća okupljanja planirana su na EUG-u u Debrecenu i Miškolcu te FISU Svjetskom forumu u kolovozu u Zagrebu.
 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave