UniSport Finals24: Sveučilište u Zagrebu ponovno na vrhu u stolnom tenisu

Sportska dvorana Intersport bila je domaćin uzbudljivog prvenstva u stolnom tenisu 31. svibnja i 1. lipnja 2024. 

Natjecanje je okupilo 10 muških i 5 ženskih ekipa iz cijele Hrvatske, a dvodnevni događaj bio je ispunjen zanimljivim i napetim mečevima kako bismo saznali nove nacionalne prvake.

U kategoriji studenata, gledali smo nadmetanja predstavnika Sveučilišta u Dubrovniku, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta u Karlovcu, Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu te Veleučilišta VERN. Publika je mogla uživati u vrhunskom stolnom tenisu, a studentima je ovo bila prilika za demonstraciju iznimnih sportskih vještina.

Sveučilište u Zagrebu se pokazalo kao neprikosnoveni favorit, osvojivši prvo mjesto i postavši novi državni prvak. Srebrnu i jedinu medalju osvojili su studenti s Veleučilišta VERN, dok je treće mjesto pripalo ekipi s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

S druge strane, studentice su predstavljale Sveučilište u Rijeci, Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu te Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Mečevi do samog polufinala i borbi za odličja, igrani su po principu Corbilion sistema, što je za posljedicu imalo izuzetno napeto natjecanje. Stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu bile su favoritkinje turnira zbog obrane titule prvakinja. One ni ove godine nisu razočarale te su svojim pobjedama zasluženo osvojile zlatnu medalju. Iako su studentice Sveučilišta u Rijeci prošle godine osvojile broncu, ove godine se njihova igra podigla na veću razinu te su naposlijetku slavile sa srebrom oko vrata. Na trećem mjestu, bile su studentice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Ekipe Sveučilišta u Zagrebu ponovno su osvojile dvostruku titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka, odnosno zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji. Čestitamo!
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave