UniSport Finals24: Studenti Sveučilišta u Zagrebu dvostruki prvaci u odbojci

Završilo je i 13. izdanje UniSport Finals-a u ovom formatu i od tim nazivom, na kojemu se tijekom 31.05. i 01.06. odigrala odbojkaška završnica za studente i studentice. Dobili smo nove (stare) prvake – u Zagreb je i ovoga puta otišla dupla kruna.

Jednaki parovi polufinala

I u kategoriji studenta i studentica, u polufinalnim utakmicama sastali su se Sveučilište u Splitu i Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku te Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu. Rezultatski, utakmice su završile dosta slično. Osječani i Osječanke su svoje suparnike iz Splita svladali sa lakih 3:0 u setovima. Dok Riječanke nisu pružile neki otpor studenticama iz Zagreba, studenti Sveučilišta u Rijeci su iznenadili svoje protivnike, a i gledatelje te su sa odličnom igrom poveli u setovima. Na kraju je Sveučilište u Zagrebu prošlo u samu završnicu sa rezultatom 3:1, no Rijeka se nije lako predala.

Uvijek vatrena i rado gledana finala

U borbi za titulu studenti zagrebačkog sveučilišta izvrsno su krenuli u utakmicu te se činilo kako će zlatna medalja vrlo lako pasti oko vrata Zagrepčana, ali osječki studenti su više puta pokazali kako su zasluženo u finalu te su više puta kroz utakmicu nadoknađivali zaostatak te nekoliko puta preokrenuli utakmicu na svoju stranu. Na kraju je zlato zasluženo osvojilo Sveučilište u Zagrebu. Utakmica za 3. mjesto bila je poprilično jednosmjerna te su se igrači iz Rijeke okitili broncom.

Komentar Jana Baste, libera ekipe Sveučilišta u Zagrebu: “Na treninzima se nismo pronašli te radi toga nismo bili sigurni da našom igrom možemo do zlata, no zadržali smo dobru igru i bili smo fokusirani u ključnim trenutcima.”

U borbi za odličja, u kategoriji studentice, obje utakmice odigrane su pune neizvjesnosti i napetosti. Sveučilište u Rijeci je osiguralo i drugu brončanu medalju no Splićanke se nisu lako predale te su dovele utakmicu do 5. seta. Obrana titule za Zagrepčanke je bio sve samo ne lak posao. Studentice iz Osijeka su povele u setovima 1:0. Drugi i treći set su se igrali poen za poen te se više puta preokretalo vodstvo. Borbenoj atmosferi na terenu pridodali su strastveni navijači oba sveučilišta. Nakon 2 sata vrlo napete igre igračice Sveučilišta u Zagrebu doma odnose još jedno zlato. 

“Već se četvrtu godinu za redom susrećemo s Osječankama u finalu. Bila je teška utakmica, no mi smo igrale 'životom' jer nam je cilj otići na europsko”, rekla je kapetanica zagrebačke ekipe Manuela Pavlaković.

Nagradu MVP u kategoriji studentice dobila je Rita Bogati Pantelić sa Sveučilišta u Zagrebu, a za kategoriju studenti dobio je Karlo Jakovac, također iz Zagreba.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sve detalje natjecanja pregledati možete na digitalnim kanalima @unisport.hr, a odigranu odbojkašku završnicu na YouTube kanalu UniSportTV. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave