UniSport Finals24: Trećim izdanjem e-sporta u Poreču dominirali studenti UNIZG-a

Nacionalna studentska završnica UniSport Finals po treći je put na repertoaru pratila najbolje esport timove, koji su do završnice stigli kroz dva mjeseca dugu ligu. Natjecalo se u četiri popularne video igre: Rocket League, League of Legends, FIFA 24 (FC24) i Counter-Strike 2, a turnir je obilježen napetim mečevima, izvanrednim vještinama i velikim sportskim duhom.

Rocket League

Rocket League turnir donio je iznimno napetu završnicu između Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG) i Sveučilišta u Osijeku (UNIOS). UNIOS je u prvom seriesu preokrenuo rezultat s 0:2 na 4:2, pokazujući zašto su u finalu i koji im je cilj. Međutim, nakon "bracket resta", UNIZG brzo uzima stvari u svoje ruke, te u sljedećem seriesu pobjeđuju 4:1. Očekivalo se da će i drugi series otići na stranu UNIOS-a, ali moćna i uigrana ekipa UNIZG-a kreće u pohod na zlato. Treće je mjesto prije par tjedana online pripalo studentima TVZ-a, koji su za finale poraženi od ekipe iz Osijeka. 

League of Legends

Nakon napete UnisportHR sezone, gotovo je i finale League of Legends discipline koje se igralo u Poreču. UNIZG se osvetio TVZ-u nakon prošle godine s uvjerljivim 3-0 rezultatom. Sve igre bile su jednostrane, što je rezultat napornog rada i konstantnog napretka ekipe UNIZG-a tijekom godine. TVZ je zato uzeo zasluženo srebro nakon što su prošli eliminacijsku fazu bez poraza. U polufinalima, Sveučilište u Splitu (UNIST) zauzelo je 3. mjesto, dok je UNIOS ostao bez medalje.

Counter-Strike 2

Repriza finala iz LOL-a, donijela je meč između UNIOS-a i UNIZG-a, a u iznimno napetom i dinamičnom meču pobjedu odnosi ekipa UNIZG-a sa konačnim rezultatom 3:1. Donosimo vam detaljan pregled odigranih mapa i ishoda svakog dijela ovog uzbudljivog natjecanja:

Mirage (ban UNIOS): UNIOS je odlučio banati mapu Mirage, što je bio ključan dio njihove taktike.
Inferno (ban UNIZG): UNIZG je eliminirao Inferno, pokazavši promišljenu strategiju s njihove strane.
Anubis: Prva igrana mapa bila je Anubis, gdje je UNIOS uspio ostvariti pobjedu rezultatom 13:11. Na poluvremenu je rezultat bio izjednačen 6:6, no UNIOS je na kraju uspio preokrenuti situaciju u svoju korist.

FC24

U prvom polufinalu između TVZ-a i UNIST-a, TVZ je pobijedio s 3:0, iako su sve utakmice bile izuzetno napete, uključujući i jednu koja je završila penalima. U drugom polufinalu, UNIZG je pobijedio UNIOS s 3:1, unatoč snažnom otporu protivnika, a onda su iz Osijeka skupili dovoljno koncentracije da protiv igrača iz Splita osiguraju brončanu medalju s rezultatom 3:0. Vrhunac turnira bilo je ginale između UNIZG-a i TVZ-a u kojem još jednom slave studenti Sveučilišta u Zagrebu kompletirajući tako sve četiri videoigre.

Čestitke svim sudionicima i dobitnicima odličja na izvanrednim rezultatima, a posebna zahvala ide ekipi iz MSGW i Samsung Hrvatska što su i ove godine osigurali vrhunsku opremu na kojoj su naši esportaši igrali u Poreču. Vaša podrška i predanost značajno doprinose uspjehu i kvaliteti ovog natjecanja. Hvala vam!

GALERIJA FOTOGRAFIJA


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave