UniSport Finals24: U Poreču održan sastanak partnera projetka DiscoverU

U Poreču se usporedno s UniSport Finals i 4HAS znanstvenom konferencijom održao sastanak partnera na projektu Discovering university sport and supporting dual career (DiscoverU)

Predstavnici svih partnera projekta okupili su se 30. svibnja i nazočili složbenoj ceremoniji otvarajna UniSport Finals prvenstva. Sljedeći dan bili su dio otvaranja konferencije 4 Healthy academic society, a nakon nekoliko uvodnih predavanja, slijedio je interni sastanak projekta. Sve okupljene pozdravili su predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić  koji je izrazio zadovoljstvo domaćinstvom DiscoverU sastanka te predstavnik EUSA-e Simone De Luce, koji je potom predstavio projekt i dosad održane aktivnosti. Spomenuo je i rezultate nedavnog EAS & EUSA Café webinara o dualnim karijerama, održanog 22. travnja.

Prof. Mojca Doupona s Sveučilišta u Ljubljani predstavila je komunikacijske i diseminacijske aktivnosti projekta, uz praktičnu demonstraciju korištenja Sigma platforme za praćenje aktivnosti u sustavu Europske komisije. 

Marianna Pikul iz Akademskog sportskog saveza Poljske (AZS) predstavila je plan osiguranja kvalitete projekta, naglašavajući važnost praćenja zadataka i rokova kako bi se postigli očekivani ciljevi.

Emanuele Milanese iz Sveučilišta u Salernu dao je kratak pregled istraživačkih aktivnosti i prikupljanja podataka za pripremu nacionalnih informativnih listova. Na kraju, Ivan Kaselj i Marija Panijan iz HASS-a predstavili su pristup prikupljanju primjera dobre prakse, ističući nekoliko već postojećih događaja i projekata uključujući i međunarodnu znanstvenu konferenciju “4 Healthy Academic Society”, ali i FISU World forum krajem kolovoza u Zagrebu.

Mate Nagyistok iz Mađarskog sveučilišnog sportskog saveza (MEFS) predstavio je plan evaluacije projekta koji će pratiti zadovoljstvo partnera i sudionika putem indikatora koji će se ažurirati tijekom trajanja projekta. Također je najavio sljedeći sastanak u srpnju tijekom Europskih sveučilišnih igara 2024. u Debrecenu i Miškolcu.

Cilj projekta je poboljšati mogućnosti sporta i tjelesne aktivnosti za studente u visokom obrazovanju te promovirati i podržavati dualnu karijeru u visokom obrazovanju. Projekt vodi EUSA, a uključeni su i EAS (European Athlete as Student Network), nacionalni sveučilišni sportski savezi iz Mađarske i Poljske, Sveučilište u Salernu, te Hrvatski akademski sportski savez koji je bio domaćin ovog susreta. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave