Zagrepčanke i Dubrovčani zlatni u košarci 3x3

Košarkaši i košarkašice na 3x3 danas su u odličnoj atmosferi odmjerili svoje snage i pružili odličnu košarku.

Na terenu su se izmjenjivale muške i ženske ekipe, a u konkurenciji žena najuspješnije su bile predstavnice Sveučilišta u Zagrebu koje su u finalu pobijedile Splićanke s 10 koševa razlike - 17:7. Bročana medalja otišla je Sveučilištu u Zadru koje je od tri ženske košarkaške ekipe izgubilo sve utakmice, i protiv Zagreba i protiv Splita.

Za razliku od samo tri ekipe u ženskom dijelu turnira, u muškom se za odličja borilo osam ekipa. Nakon grupnog dijela, prvi muški polufinalni susret igrale su ekipe Sveučilišta u Splitu i Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a s 19:11 pobjeda je otišla Splitu. Drugo polufinale spojilo je Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Dubrovniku koje je s 21:19 pobijedilo Zagreb. 

Nakon poraza od Dubrovnika, Zagrepčani su se za bronci borili s Vukovarcima koje su svladali s 15:11.

Poslasticu večeri, finale muške košarke 3x3 igrali su studenti sa Sveučilišta u Splitu i Dubrovniku. U dinamičnoj predstavi s tijesnim rezultatom tijekom cijele utakmice do zlata su došli Dubrovčani i utakmicu završili s dva koša prednosti (19:17). 

Petar Dubelj sa Sveučilišta u Dubrovniku proglašen je i za najkorisnijeg igrača, a s nama je podijelio svoje dojmove: “Sretan sam što smo osvojili zlato nakon tijesne završnice sa Zagrebom i ovog finala sa Splitom.  Turnir je kvalitetom bio jako dobar i zadovoljan sam prikazanom igrom.”

Zlato odlazi na jug zemlje, srebro ostaje u Splitu, a bronca ide u Zagreb kao još jedno od mnogo osvojenih medalja na ovim Finals-ima.

Rezultate potražite na web-u, a slike u našem UniSport Albumu.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave