Titula futsal prvaka pripala Sveučilištu u Zagrebu, Dubrovnik srebrni, Bernays brončani

Program UniSport Finalsa, završnice sveučilišnih prvenstava 2019./2020., koji su se odvijali 5. i 6. listopada u Zagrebu, završio je utakmicama za odličja u futsalu.
Titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka u futsalu, na domaćem je terenu S.D. "Martinovka" obranila momčad Sveučilišta u Zagrebu, koja je u napetom finalu savladala reprezentativce Sveučilišta u Dubrovniku s rezultatom 5:2.
Time su zagrebački studenti i UniSport ZG zapečatili svoju rezultatsku dominaciju na ovogodišnjim UniSport Finalsima, zadržavši titule prvaka u sva četiri sporta koja su se odigravala. (7/7 zlatnih odličja)
Srebro u futsalu tako ide po studentima u Dubrovnik, čiji nastup u ovogodišnjem izdanju UniSport Futsal lige svakako treba pohvaliti, jer su završnicu izborili kao drugoplasirani u ligaškom dijelu natjecanja.
Do brončanog odličja došla je debitantska ekipa, koja je već u svojoj prvoj sezoni najavila ostavljanje traga u budućim izdanjima UniSport Futsal natjecanja. Momčad Visoke škole Edward Bernays savladala je Sveučilište u Osijeku s visokih 12:6.
Podsjetimo, u polufinalnim utakmicama u futsalu, odigranima prvog natjecateljskog dana, ekipa zagrebačkog sveučilišta do borbe za zlato došla je nakon teške pobjede nad Sveučilištem u Osijeku, a izjednačenost te utakmice, u kojoj je zabilježeno preko 90 upućenih udaraca, najbolje opisuje to što su pobjednika morali odlučiti penali u čijem je izvođenju s(p)retnija bila zagrebačka momčad. U drugom polufinalnom susretu, također u vrlo balansiranoj utakmici, Sveučilište u Dubrovniku nadvladalo je ovogodišnjeg debitanta, Visoku školu Edward Bernays s rezultatom 5:2.

FOTO: Domagoj Mokrović
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave