20.9. - Međunarodni dan sveučilišnog sporta IDUS 2020.

20. rujna obilježava se Međunarodni dan sveučilišnog sporta, a u proslavi ovog događaja - kojeg je nositelj naša krovna svjetska federacija, FISU, a proglasio ga je UNESCO - sudjelovat će i Hrvatska.

Sportske aktivnosti paralelno će se u nedjelju odvijati u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, dok će se proslava dana sveučilišnog sporta dovršiti u Splitu, 29. i 30. rujna.   

U Zagrebu će se program tijekom dana odvijati u Studentskom naselju „Stjepan Radić“, a provodit će se natjecanje u basketu 3x3 za studente i alumnije Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija o tome, prijavama i detaljima o događaju, moguće je pronaći na kanalima UniSport ZG.

Paralelno s time, studenti Sveučilišta u Rijeci će boraviti na Platku, gdje će sudjelovati u aktivnostima kao što su disc golf i boćanje, a aktivni će biti i kroz planinarenje te biciklijadu. Radionica prve pomoći svakako će biti od koristi svim sudionicima, a više informacija o prijavama i samom događaju, moguće je pronaći na kanalima UniSport RI.

U Varaždinu će se međunarodni dan sveučilišnog sporta proslaviti u ljetnoj atmosferi na Bazenima Drava, gdje će se održavati turnir u odbojci na pijesku i košarci 3x3.

U Hrvatskoj će obilježavanje IDUS 2020 završiti u Splitu, gdje će se 29. i 30. rujna u sklopu događaja UniSport Open, održavati sportska natjecanja u košarci 3x3, cageballu i uniFIT-u, a natjecatelji će se boriti za vrijedne nagrade poput jedrenja, raftinga ili fitness narukvice. Više o događaju doznajte na kanalima UniSport ST.

Organizatori događaja su sveučilišni sportski savezi iz Zagreba, Splita, Rijeke i Varaždina uz podršku Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a foto-izvještaj nakon odvijanja događaja, očekujte na unisport kanalima.

#LetsIDUS #IDUS2020 #unisporthr
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave