U odbojci na pijesku slavilo Sveučilište u Zagrebu

Na UniSport HR nacionalnom sveučilišnom prvenstvu u odbojci na pijesku, koje je održano na zagrebačkom Jarunu od 25. do 26. lipnja, titulom studentskog prvaka RH za aktualnu akademsku godinu 2019./2020., okitili su se predstavnici i predstavnice Sveučilišta u Zagrebu. Dva su odličja osvojili i predstavnici Sveučilišta u Splitu, koji se kući vraćaju sa srebrom u muškoj i broncom u ženskoj konkurenciji. Studentice Sveučilišta u Rijeci osvojile su drugo, dok su studenti Sveučilišta u Osijeku osvojili treće mjesto.

Na natjecanju su nastupale predstavnice ukupno osam hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, odnosno predstavnici šest naših visokoškolskih institucija, a prvi natjecateljski dan donio je pregršt susreta i atraktivnih poteza u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok su najuspješnije ekipe izborile borbe za odličja, koje su na rasporedu bile drugog natjecateljskog dana. 

Pobjede u polufinalima sučelile su u borbi za zlato studentice Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zagrebu (1:2), odnosno studente Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu (2:0). U mečevima za brončano odličje, predstavnici Sveučilišta u Osijeku bili su uspješniji od Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (2:0), dok su studentice Sveučilišta u Splitu slavile nad Visokom školom Edward Bernays (0:2)

Rezultate svih mečeva u obje konkurencije možete pogledati na:

Ž: https://www.unisport.hr/hr/odbojka-na-pijesku-z-20192020

M: https://www.unisport.hr/hr/odbojka-na-pijesku-m-20192020 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave