Prosinac rezerviran za kvalifikacije za UniSport HR Futsal Ligu

Uvijek željno očekivana UniSport Futsal Liga, ponovno će se zaigrati na malim terenima diljem Hrvatske. Akademsku godinu 2021./2022. započinjemo upravo s najpopularnijim natjecanjem u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a službeni datum početka je 7. prosinac. 

Po već ustaljenom modelu, natjecanje će se odvijati u tri faze: kvalifikacije (pretkolo i elitno kolo kvalifikacija), futsal liga i završnica na UniSport Finalsima. Izravan plasman u Futsal Ligu osigurali su temeljem prošlogodišnjih rezultata Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment te oni preskaču kvalifikacije i slobodni su do početka ligaškog dijela, dok će ostalih 12 ekipa svoje mjesto u Ligi morati još potvrditi. 

Ekipe sudionici:

Sveučilište u Zagrebu (UNIZG)

Sveučilište u Split (UNIST)

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment

Sveučilište u Rijeci (UniRI)

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS)

Sveučilište u Zadru (UNIZD)

Sveučilište u Slavonskom Brodu (UNISB)

Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU)

Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru (VEVU)

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ)

Sveučilište VERN 

Visoka škola Ivanić - Grad

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZEŠM)

Međimursko veleučilište

Sveučilište Sjever (NORTH)

Natjecanje počinje pretkolom kvalifikacija u tri skupine (ISTOK, SJEVER, JUG), a nakon odigranog pretkola po dvije najbolje ekipe iz svake skupine, ukupno osam ekipa, igrat će elitno kolo kvalifikacija. Najboljih pet konačno će se pridružiti troje direktno plasiranih ekipa i zaigrati UniSportHR Futsal Ligu.

Prvi susreti pretkola događat će se 7. i 8. prosinca u Zagrebu u sklopu regije Sjever te ćemo gledati susrete ekipa Sveučilišta u Sjeveru, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Sveučilišta VERN te Međumurskog veleučilišta u Čakovcu. 

Susreti regije Istok i Jug pararelno će se odigrati u Slavonskom Brodu i Rijeci 14. i 15. prosinca, a nešto kasnije saznat ćemo tko je domaćin elitnog kola kvalifikacija predviđenog za 18. i 19. siječanj. Dvorana Brod ugostiti će ekipe domaćina Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru te Više škole Ivanić-Grad. 

U posljednjoj regiji, regiji Jug tri se ekipe kroz tri kola bore za svoje mjesto u Ligi, a međusobne susrete igrati će Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru te Sveučilište u Dubrovniku.

Inače, ovo prestižno natjecanje okuplja i istaknute igrače prvoligaških klubova iz 1. HMNL, neke od njh imati ćete prilike upoznati na našem Instagram profilu. 

Cjelokupno ovogodišnje izdanje UniSport Futsal lige (od kvalifikacije do završnice) u prijenosu je uživo na našem YouTube kanalu UniSport TV. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave