Osijek i Split jedine neporažene ekipe nakon prva tri kola UniSportHR Futsal Lige

UniSportHR Futsal Liga za akademsku godinu 2021./2022. službeno je započela u Zagrebu utakmicama prva tri kola. Ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta u Zadru, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Sveučilišta Sjever i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u dvorani Martinovka odigrali su ukupno 12 susreta kroz tri dana. 

Svi ljubitelji futsala i sveučilišnog sporta mogli su uživati u sjajnim utakmicama koji garantiraju uzbudljivu futsal sezonu. Ipak, momčadi Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku i Sveučilišta u Splitu posebno su se istaknuli nastupima te bez poraza i s maksimalnim brojem bodova drže vrh tablice. Prati ih Sveučilište u Zagrebu i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment s dvije pobjede i porazom. Još su četiri kola pred nama u kojima ćemo saznati hoće se upravo ove ekipe ili neka nova imena naći među najbolja četiri na UniSport Finalsima.

Prvo kolo

Utakmica Sveučilišta u Splitu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu službeno je otvorila UniSportHR Fusal Ligu za ovu sezonu. Splićani su vrlo dobro započeli susret i poveli s 2:0, ali ubrzo Šestak smanjuje na 2:1, a Sunara početkom drugog dijela izjednačava na 2:2. Kako na početku, tako su i kraj utakmice kontrolirali studenti iz Splita te s pogocima Hrstića i Sučića susret završavaju s 2:4. 

Trenutni državni prvaci, studenti Sveučilišta u Zagrebu sigurno su i s lakoćom prešli prvu prepreku u vidu Sveučilišta u Zadru, a rezultat je na kraju završio 5:0. Ulogu favorita potvrdili su i studenti Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžmeni te su bez iznenađenja svladali Sveučilište Sjever 8:3. 

Prvo kolo zaključio je susret između Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. U teškoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja, Osječani su se na 2:2 uspjeli uz malo sportske sreće, izboriti da lopta uđe u gol, kraj vratara i obrambenih igrača na samoj crti. S važna tri boda u drugom ih je susretu čekalo Sveučilište Sjever, dok su Vukovarčani drugo kolo otvorili s Sveučilištom u Splitu. 

Drugo kolo

Slične dvije utakmice gledali smo između UNIST i VEVU-a te UNIN protiv UNIOS-a. Splićani i Osječani rano su, već u prvim minutama, poveli i otvorili tijek utakmice, a onda samo do kraja prednost kontrolirali i povećavali. Studenti Splita su svladali Vukovar rezultatom 7:2, dok je momčad Osijeka od Varaždina bila bolja 3:8. 

Uvjerljivi su bili i studenti Sveučilišta u Zagrebu te su u gradskom derbiju svladali Tehničko veleučilište u Zagrebu 10:0. Najneizvjesnija utakmica drugog kola bila je ona između Sveučilišta u Zadru i momčadi Bernaysa. Do sedme minute Zadrani su imali 2:0 na kontu, ali protivnici iz Zagreba stalno su ‘disali za vratom’ te se na odmor otišlo s 3:3. U drugom je dijelu UNIZD preuzo kontrolu, dobrom obranom dozvolili su samo još jedan pogodak i susret završili pobjedom 6:4. 

Treće kolo

Posljednje kolo otvorila je sjajna utakmica između starih rivala Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. I ovoga su puta Splićani prvi poveli, vodeći utakmicu u svom ritmu. Prvo poluvrijeme završili su s 2:0, u nastavku povećali s još jednim pogotkom, a tek u 24. minuti stigao je odgovor Zagreba u vidu Copića. On je bio strijelac i drugog gola za Zagreb, dok su s druge strane još Gašpar i Pavlović bili junaci u pobjedi Splita 5:2. 

Luka Davidović, kapetan Sveučilišta u Zagrebu kratko je prokomentirao sva ti kola, dvije pobjede i poraz: “U globalu, mogu reći kako sam zadovoljan. Ima tu puno stvari koje se mogu i moraju popraviti, ali najvažnije je da smo pobijedili u utakmicama u kojima se očekivalo da ćemo pobijediti, iako su i Zadar i TVZ pružili dobar otpor. U derbiju sa Splitom nema favorita i nekako se i čekao kraj našeg velikog pozitivnog niza s njima. Sreća u nesreći je da se trofeji ne dijele danas nego tek na Final Fouru, stoga ne bih radio preveliku dramu oko tog poraza. Izbornik, ali i mi sami, svjesni smo gdje šteka i gdje možemo bolje i ne sumnjam da ćemo te dječje bolesti ispraviti i biti vrlo konkurentni za osvajanje četvrtog naslova u nizu.”

Ostalim susretima nedostajalo je neizvjesnosti budući da je Bernays lako svladavo TVZ 11:1, Osijek s 9:1 Zadar, a studenti iz Vukovara s 8:2 bolji su bili od Sveučilišta Sjever.  

Tablica nakon prva tri odigrana kola

S prvog mjesta na tablici na prva tri kola se osvrnuo i kapetan sveučilišne reprezentacije J.J. Strossmayer u Osijeku, Josip Šalaj: “Ukupan dojam nakon tri kola je vrlo dobar s obzirom da smo ostvarili 3 pobjede. VEVU nam se ponovo pokazao kao težak protivnik, ali uz našu snalažljivost i malo sreće uspjeli smo zaostatak od 1-2 preokrenuti u našu pobjedu 3-2. Nakon toga smo se opustili i smatram da smo utakmice protiv Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Zadru cijelo vrijeme kontrolirali i na kraju ostvarili visoke pobjede. Atmosfera u našoj ekipi je uvijek dobra, no nema razloga za pretjeranu euforiju jer su tek tri kola prošla i svašta se još može dogoditi. Mi znamo koji je naš cilj i napravit ćemo sve da ga ostvarimo.”

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave