Cambridge slavio u utrci sveučilišnih osmeraca

Foto: Ante Mandić / UniSport ST

SPLIT, 4. svibnja 2019. – Ovogodišnji rezultat slavne i jedne od najstarijih veslačkih regata na svijetu, The Boat Racea, potvrđen je danas i na spinutskom regatnom polju. U sklopu utrke sveučilišnih osmeraca, koja je danas održana kao dio programa 18. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje, posada sveučilišta Cambridge tijesno je slavila nad svojim rivalima, sveučilištem Oxford. Oxfordovci su tako ostali bez željene pobjede i „osvete" za poraz na rijeci Temzi prošlog mjeseca, ali zlato koje su danas osvojili u ženskoj konkurenciji, upotpunjeno srebrom u muškoj, ne može ih ostaviti nezadovoljne.


Inače, nije suvišno napomenuti kako je Cambridge u svojim redovima ipak imao dvostrukog zlatnog olimpijca, šesterostrukog svjetskog prvaka i avanturista James Cracknella, koji je ove godine kao četrdesetšestogodišnjak upisan u povijest kao najstariji veslač na The Boat Raceu. Cracknell će veslati i slaviti rođendan na Utrci legendi sutra u 12 sati na Rivi.


Uz Cambridge i Oxford, odličjem brončanog sjaja u muškoj konkurenciji okitila se ekipa sveučilišta iz njemačkog Aachena, koja je inače 2016. godine slavila u ovoj utrci, tako po prvi puta zbacivši moćne Engleze s trona. Četvrto mjesto danas je pripalo odličnoj domaćoj posadi Sveučilišta u Splitu, peto Akademiji Gorniczo-Hutnicza iz Krakova, dok je šesto mjesto zauzela ekipa Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Ipak, da hrvatske vitrine ne ostanu bez ijednog odličja, pobrinula se ženska posada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, osvojivši brončanu medalju iza srebrnog sveučilišta Hamburg te zlatnog Oxforda. Četvrto mjesto pripalo je posadi Sveučilišta u Splitu, jednako kao i u muškoj konkurenciji, dok je zagrebački Ekonomski fakultet završio na petom, a Sveučilište Jagiellonian iz Krakova na šestom mjestu.
Današnjim sveučilišnim veslačkim uzbuđenjima završio je prvi dio Regate koja se već osamnaestu godinu tradicionalno odvija u sklopu proslave blagdana Svetoga Duje.


Program će nastaviti večeras od 21 sat na Lighthouse Disco partyu, ove godine zbog vremenskih uvjeta ne na Gatu Svetog Nikole, već u klubu „Judino drvo", gdje će se upriličiti dodjela odličja, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave