Počelo natjecanje UniSport Futsal Liga u sezoni 2016/2017

Na početku smo UniSport Futsal Lige koje je najmasovnije i najorganiziranije natjecanje unutar UniSport sustava sporta. Već treću sezonu za redom se igra nacionalna studentska futsal liga tijekom koje se odigra više oko 70 utakmica kako bi na kraju dobili pobjednika. Zadnje dvije sezone je pobjednik naše Lige ujedno bio i europski prvak (VERN i Sveučilište u Zagrebu) što svjedoči o kvaliteti natjecanja.

Ove godine u natjecanju nastupa šesnaest ekipa i to:

 1. Sveučilište u Zagrebu
 2. Veleučilište Baltazar
 3. Sveučilište u Splitu
 4. Sveučilište u Zadru
 5. Veleučilište VERN
 6. Veleučilište u Šibeniku
 7. Veleučilište u Gospiću
 8. TVZ
 9. ZŠEM
 10. Sveučilište Sjever
 11. Sveučilište u Osijeku
 12. Veleučilište u Sl. Brodu
 13. Veleučilište u Vukovaru
 14. Sveučilište u Dubrovniku
 15. Veleučilište u Požegi
 16. Sveučilište u Rijeci

Tri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone stekle su pravo nastupa u fazi Lige temeljem prošlogodišnjeg plasmana (Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar i Sveučilište u Splitu). 

Ostale ekipe se bore za preostalih 5 mjesta (ligaški dio natjecanja broji 8 ekipa) u tri kvalifikacijske skupine (ISTOK, SJEVER, JUG) iz kojih prvoplasirane momčadi stječu direktno pravo nastupa u Ligi dok drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz sve tri skupine imaju mogućnost kvalificiranja kroz dodatne kvalifikacije (šest ekipe se u dvije skupine se bore za preostala dva mjesta u Ligi).

Nakon odigranih sedam prvenstvenih kola u Ligi četiri najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa na UniSport Finals završnici (final four).

Ne sumnjamo da nas i ove godine očekuje odlično natjecanje sa puno uzbudljivih utakmica stoga nas pratite u dvoranama, putem portala unisport.hr te FB stranice UniSportHR.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave