Zagrepčani prvaci bez primljenog pogotka

Nakon razigravanja po skupinama i puno uzbuđenja dobili smo parove finalne utakmice i utakmice za 3. mjesto UniSport prvenstva u nogometu. Za ekipu Sveučilišta u Zagrebu bilo je nekako očekivano da će igrati u finalu, dok je VERN sve iznenadio no kvalitetnom igrom, kojom su u potpunosti zaslužili biti dio finala. 

FINALE: Veleučilište VERN - Sveučilište u Zagrebu  (0: 4)

Veleučilište VERN: D.Pintar, I.Šulter, M.Čurčić, T.Šteko, T.Bosec, S.Marušić, T.Bičak, F.Šmit,  P.Dunović, F.Cvitanović, M.Sučić (jošigrali: N.Žarak, N.Pašalić, L.Miholić).

Sveučilište u Zagrebu: A.Orlović, G.Štimac, T.Družić, M.Radanović, J.Ivić, S.Krznar, M.Batarilo, F.Bojić (C), M.Pejak, M.Mudražija, T.Primorac (još igrali: I.Razum, F.Perić, M.Ivkovčić, F.Škvorc)

Zagreb je od početka utakmice krenuo odlično i vidjelo se da je ekipa kroz dvije utakmice u grupnoj fazi te kroz "team building" galvanizirana. Igra je bila puno kvalitetnija nego u prethodne dvije utakmice te je već u 10.min F. Bojić postigao pogodak za 0:1 nakon prekrasnoga prodora. Na 0:2 u 14.min povećava M.Mudražija. U drugom poluvremenu su F.Bojić i S.Krznar postavili konačan rezultat u korist Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom cijele utakmice igrači VERN-a su pokušavali suprotstaviti se kvalitetnijoj ekipi, no jednostavno nije išlo. Za istaknuti je kako je kapetan ekipe Sveučilišta u Zagrebu Filip Bojić ekipu vodio kapetanski tijekom cijelog turnira (na terenu i izvan terena) te uz to uspio biti i prvi strijelac prvenstva sa 5 golova. Kako je ovo prvenstvo ujedno i početak priprema za nastup na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016., za nadati se kako će ovaj uspjeh dodatno motivirati ekipu da dočeka Igre spremna za najviše dosege.

UTAKMICA ZA 3.MJESTO: Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku - Sveučilište u Splitu (1 :4)

Osječani su imali snažan motiv da poprave dojam sa prvenstva i da osvoje 3.mjesto, no Splićani su imali druge planove. U 8. minuti već je 0:2 za Split, a dvije minute kasnije Osječani preko Babića smanjuju na 1:2. Nekoliko trenutaka kasnije igrač Osijeka izbija pred golmana kojeg zaobilazi i umjesto u praznu mrežu za izjednačenje pogađa stativu. U 17.minuti sudac utakmice dosuđuje udarac sa 11m za Split. S tom su se odlukom Osječani teško mirili, no Trivković mirno zabija za 1:3. U 30.min Julian Kaufman zabija za 1:4, što je i konačan rezultat ove utakmice.

Konačan poredak:

1. Sveučilište u Zagrebu

2.Veleučilište VERN

3.Sveučilište u Splitu

4.Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave