Zagrepčanke i Splićani zasluženo zlatni

Srebro su osvojili studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci, a broncu Osječanke i Zagrepčani

Prvu finalnu utakmicu otvorile su studentice iz Zagreba i Rijeke. Ekipe su bile potpuno izjednačene od početka do kraja utakmice. Zadnjih pet minuta igre igračice su pojačale tempo i padao je gol za golom. 30 sekundi prije kraja Zagrepčanke su povele s golom razlike i pobijedile rezultatom 23:22 čime su osvojile zlato, a Riječanke srebro.

„Borile smo se. Došle smo tu kao druga ekipa jer su svi otkazali zbog ozljeda i nismo očekivale puno, a na kraju smo uspjele doći do zlata“, rekla je Mara Budić, zagrebačka golmanica.

Druga finalna utakmica bila je rezervirana za studente Sveučilišta u Rijeci i Splitu koji su se žestoko borili za zlatnu medalju. Utakmica je bila vrlo napeta s puno akcija i s jedne i s druge strane. Dvije minute prije kraja splitski igrač je isključen, a rezultat izjednačen. 20 sekundi prije kraja Splićani ostaju bez još jednog igrača zbog isključenja i ostaju sa samo četiri igrača u napadu. To ih nije zaustavilo te sekundu prije kraja zabijaju gol i potvrđuju svoju pobjedu s dva gola razlike, 27:25.

„Motiv nam je bio veliki da pobijedimo. Ovo nam je prvo finale na ovim igrama tako da smo stvarno imali dobru motivaciju“ , rekla je Marijana Čavala, trenerica Splita.

Utakmicu za treće mjesto otvorile su studentice Osijeka i Splita. Splićanke su povele u prvim minutama i svoju su prednost neprestano povećavale. Pobijedile su s čak 14 golova razlike odnosno s 40:26.

„Utakmica je bila dobra. Trudile smo i borile i na kraju smo uspjele pobijediti. Zadovoljne smo i sretne s osvojenom broncom i to nam je bio cilj nakon jučerašnje utakmice“, izjavila je Matea Lonac, golmanica Splita.

Utakmice za treće mjesto zaključili su studenti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN'. Zagrepčani su preuzeli vodstvo na početku utakmice i držali su ga sve do kraja. Igralo se vrlo brzo preko cijelog terena. VERN’ se imao priliku u nekoliko navrata opasno približiti Zagrepčanima, ali velika većina njihovih lopti završila je u vratnici gola. Na kraju utakmice Zagreb pobjeđuje rezultatom 32:29 i osvaja brončanu medalju.

„Pokazali smo slabost. Utakmica je bila vrlo teška i od početka ju nismo dobro otvorili. Uspjeli smo pred kraj doći na -3, ali na žalost ništa više nismo učinili“, rekao je Željko Mavrović, voditelj VERN' sporta. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave