Svečano dodijeljene nagrade najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022.

Jučer je u Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić održana svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022. 

Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, svečanosti su nazočili prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju red. prof. art. Jasenka Ostojić, prorektor za poslovanje i digitalizaciju prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba Luka Juroš, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Sportskoga saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i drugi gosti i uzvanici. 

Svečanost je održana u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkoga sveučilišnoga športskoga saveza. 

U konkurenciji studenata, najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić (futsal), a najboljom sportašicom Josipa Bebek (rukomet). 

Najbolja momčad ove je godine zasluženo bila futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila zlatnu europsku medalju, za koju nastupa i Neven Zonjić. Nagrada za najbolji ženski kolektiv pripala je sveučilišnoj reprezentaciji u karateu, s osvojenim dvjema europskim i četirima svjetskim medaljama. 

Na svečanosti su nagrade i priznanja također dodijeljeni visokim učilištima koja su postigla najbolje rezultate na natjecanjima, održanima u okviru sustava UniSport Zagreb u ukupno 25 sportova. Na njima je sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba. U konkurenciji studentica nagradu je osvojio Kineziološki fakultet, a u konkurenciji studenata i ukupnoj konkurenciji Ekonomski fakultet. Najaktivnijim visokim učilištem proglašen je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

Posebna priznanja osvojile su reprezentacije koje su ljetos nastupale na europskim i svjetskim prvenstvima te osvojile mnogo medalja – čak 16 europskih i četiri svjetske, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Riječ je o ekipama futsala (muški tim), rukometa (ženski tim), odbojke (ženski tim), džuda, karatea, taekwodno i kickboxa te o veslačkoj reprezentaciji i reprezentaciji u rukometu na pijesku (muški i ženski tim). 

Posebna priznanja za razvoj akademskoga sporta dobili su Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Sportski savez Grada Zagreba i Studentski centar u Zagrebu. 

Svake sezone studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu postižu sve bolje rezultate, čime se potvrđuje sustavan kvalitetan rad profesora, trenera i studenata. Nova sezona natjecanja već je započela te se očekuje kako će studenti sportaši i ove akademske godine postići iznimne rezultate i osvojiti brojna odličja na domaćim i međunarodnim prvenstvima.

Netom prije svečanosti, jučer je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu utemeljen Počasni odbor Europskoga sveučilišnoga prvenstva u borilačkim sportovima Combat Zagreb 2023. Riječ je o najvećem europskom sveučilišnom prvenstvu u 2023. godini, domaćin kojega će biti Sveučilište u Zagrebu. Combat Zagreb 2023 održavat će se od 19. do 24. srpnja u četirima dvoranama, a očekuje se da će na natjecanju sudjelovati više od 1200 natjecatelja s više od 400 europskih sveučilišta, koji će svoje snage odmjeriti u džudu, karateu, taekwodno i kickboxingu.

GALERIJA

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

 

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave