UniSport H2O dobio svoje medaliste, ukupni pobjednik plivanja Sveučilište u Zagrebu

Predivni vukovarski bazeni ugostili su danas preko 100 studentica i studenata plivača iz cijele Hrvatske. Podsjetimo, plivalo se u 10 disciplina, a prvo mjesto u ukupnom poretku osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, čime je obranilo prošlogodišnju titulu.

Žensku konkurenciju poharala je Ana Burazer iz Sveučilišta u Zadru. Studentica tek druge godine, ova djevojka obećava izvrsne nastupe i u budućnosti. Ove godine okitila se zlatom u disciplinama 100m leptir, 50m i 100m prsno te 100m slobodno. Ana kući nosi još jednu medalju i to srebro u 50m leptir, disciplini u kojoj joj je zlato pobjeglo za samo dvije stotinke. 

Muškarci su bili mnogo neizvjesniji, ali ipak se ističu neka imena. Val Vrbić iz Sveučilišta u Zagrebu osvojio je zlato u 100m prsno i 100m leptir. Bože Dozan također se okitio s dvije medalje - zlato u 100m prsno i srebro u istoj disciplini na 50m.  

U ukupnom poretku plivačkoga natjecanja, najuspješnijom se pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu s 169 boda, koja je ekipno najuspješnija bila i u muškoj konkurenciji (91 bod). Drugo mjesto u ukupnom poretku s istim brojem bodova podijelili su Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci (141 bod) dok je treće mjesto uzelo Sveučilište u Osijeku. 

 

PLIVANJE

UKUPNO EKIPNO: 

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu/Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Osijeku

 

EKIPNO - MUŠKARCI:

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Osijeku

 

EKIPNO - ŽENE:

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

 

SVE REZULTATE POGLEDAJTE OVDJE. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave